Halmrivare Raptor

En halmrivare i tre olika utföranden

Raptor-serien är utformad för att monteras på en mängd olika redskapsbärare så att behovet av effektiv halmdistribution kan bli tillgodosett. Raptor finns som buren, bogserad eller för teleskoplastare och är avsedd för rundbalar med en maximal diameter på 2000 mm och fyrkantbalar med en maximal dimension på 1200x1200x2500 mm.

Rivartrumman

Rivartrumman är hydrauliskt driven och möjliggör därmed att ett relativt lågt effektbehov (50 hk) räcker för en effektiv halmrivning. Diametern på rivartrumman gör att materialet inte fastnar och viras runt valsen.

Trumman är konstruerad med fem tandade klingor och 18 tänder däremellan som luckrar upp balen och gör att materialet rivs effektivt. Det blir rena snitt och turbinen matas med ett jämt och kontinuerligt flöde.

Lastluckan

Lastlucka har en rundad design som gör att balen hålls i rätt position och underlättar lastning av rund- och fyrkantsbalar. Tack vare den förstärkta konstruktionen kan lastluckan klara 650 kg.

För att underlätta inspektion av processen finns fotsteg och handtag på sidan av maskinen. Som tillval finns en extra kontrollpanel för luckan och bottenmattan placerad längst bak på sidan av maskinen.

Turbinen

Turbinen skapad som ett homogent stycke och har utrustats med svetsade vingar som gör maskinen stabil och balanserad.

Utloppet har en stor bredd på 330 mm. En skärande platta sitter monterad vid utloppet och hindrar igensättningar, till och med vid arbete med fuktigt material. Detta skapar en överlägsen effektivitet och gör att turbinen kan kastar materialet upp till 15 m på höger sida och 13 m på vänster sida.

Bottenmattan

Bottenmattan är hydrauliskt driven och består av 8 mm kätting med bultade medbringare. Den linjeras med hjälp av muttrarna och därmed klarar den tuffa balar utan att vridas eller förskjutas. Bottenmattan styrs separat från rivarvalsen för att kunna justeras så att halm inte fastnar och skapar oönskade stopp.

Mattan justeras elektriskt med nio hastigheter från 0 till 20 m/minut. Den går att backa när som helst under processen. Det finns också en LED-display med information om de olika hastighetsnivåerna.

Lucas Raptor halmrivare

Raptor i arbete

Här har vi filmat Raptor i arbete ute hos en av våra kunder.

596684