Halmsnittare C-Kator

Lucas halmsnittare C-Kator

Lucas modellprogram C-Kator består av två modeller med en kapacitet från 3- till 6 m³. Båda halmsnittarna har ett knivsystem på turbinhjulet som ger en effektiv spridning. De har även ett unikt snittsystem som gör det möjligt att ställa snittlängden till önskat läge. Dessa system tillsammans resulterar i ett mycket fuktabsorberande - och luftigt underlag som inte bara ger högre komfort utan gör att du reducerar antalet snittade balar på årsbasis.

Jämn ströbädd

C-Kator har ett effektivt, säkert och robust ströbäddssystem. Den mekaniskt drivna knivtrumman har sex tallrikar och 48 v-formade knivar. Den hydrauliskt justerbara kammen reglerar skärdjup och flödet av material till turbinen. Turbinen är tvåväxlad och har en diameter på 1600 mm. De åtta släta knivar monterade på turbinhjulet ger en jämn ströbädd.

Lucas C-Kator säkert och robust ströbäddssystem
Lucas Raptor halmrivare

Snittprocessen

Råmaterialet flyttas med en hydraulmotordriven bottenmatta som styrs med nio hastigheter från 0 till 20 m/minut. Systemet förenklar transporten av materialet i en kontinuerlig ström till knivtrumman för en kraftfull bearbetning. Rivaren kan bearbeta en bal till en jämn och fuktabsorberande ströbädd på mindre än sju minuter. Underhållet är också enkelt då bottenmatta och kedjespännare enkelt kan demonteras.

Ställbar snittlängd

Snittsystemet där både avskiljningsplåt och rörlig skärplåt är flyttbara garanterar en precis snittlängd från 4 till 15 cm, beroende på inställning.

Lucas C-Kator ställbar snittlängd
Lucas C-Kator rundad baklucka

Rundad baklucka

C-Kator lastas enkelt med den rundade bakluckan och manövreringen sker via en kontrollbox i traktorhytten.

Lättmanövrerad

Halmsnittaren följer traktorn rörelser och är lätt att manövrera även i trånga byggnader. Detta gör också att körkomforten blir hög.

Lucas C-Kator lättmanövrerad

2 artiklar

2 artiklar

596682