Peecon Eco Future

Peecon Lowliner Future

Bilden föreställer en mixer ur Peecon Lowliner Future-serien

Med mer än 20 års erfarenhet av mixervagnar har nu Peecon lyft skruvarnas konstruktion och funktion till en ny nivå. Tillverkningen av 17 000 skruvar som arbetar över hela världen, har gett den erfarenhet som krävs. I t.ex. USA arbetar mixervagnarna ofta 22 timmar per dygn, en månadsdrift motsvarande vad en mixer gör på ett år i Europa. Med den uppdaterade konstruktionen kan Peecon numera lämna hela 5 års garanti (se garantivillkoren) på skruvarnas växellådor.

  • Snabb homogen blandning ger friska djur och hög produktion
  • Begränsat effektbehov tack vare smart konstruktion
  • Mycket lång livslängd och mycket begränsat behov av service
  • Valuta för pengarna
  • Våg med högsta precision, belönad av DLG
  • Låg värdeminskning
  • Skräddarsydd för dina behov

Peecon Eco Future finns i flera olika storlekar och har som standard bl.a. två utmatningsluckor.

Mixerbehållare i ”Future”-design

Mixervagnen har försetts med den patenterade Future mixerbehållaren som har ett inbyggt skydd mot överfyllnad vilket är en stor fördel speciellt om fodret är torrt. Tack vare den unika formen är den extra robust och stark. Det är lätt att öka volymen med gummi eller stål.

Två hydrauliskt manövrerade luckor

Som standard har den utrustats med två hydrauliskt manövrerade luckor. Positionen och designen på dessa luckor gör det lätt att uppnå rätt dosering. Genom att ändra luckans position utifrån indikatorn kan doseringen justeras.

Justerbara utfodringsplåtar

De hydrauliskt justerbara utfodringsplåtarna kan som tillval förses med rostfritt stål för att fodret skall glida bättre.

Två Double Action skruvar

Double Action skruvar och Long Life-knivar med sågtandad egg gör att blandningen snabbt blir homogen, resultatet gör att varje djur förses med ett homogent foder med exakta proportioner. Konstruktionen av skruven gör att mixern blir energisnål utan att kompromissa med blandningstid. Den kraftiga skruven har försetts med en extra utfodringspaddel för att ge en jämn sträng. En elevator är inte alltså nödvändig för detta ändamål. Peecon kan även leverera speciellt utformade skruvar för rundbalar och andra ”svåra” fodermedel.

Solitt chassi av fyrkantsrör

Maskinen är försedd med ett separat robust chassi lackerat i Peecon grå. Då mixerns vågceller bär hela mixerns behållare är vägningen mycket exakt. Vagnen har försetts med raka sidoväggar vilket ger en perfekt mix av jämna satser med låg struktur. Peecons mixervagnar ger kontinuerligt homogent foder vilket resulterar i friska djur med maximal förtjänst.

Planetväxlar

Skruvarnas växellådor har axlar lagrade med sfäriska rullager, vilket ger en mycket stabil och driftsäker konstruktion.

Oljebehållare

Oljebehållaren är helt genomskinlig vilket gör det extra lätt att hålla koll på nivån.

Centrala smörjpunkter

Skruvarnas smörjpunkter är centralt placerade vilket gör det lätt och snabbt vid service och underhåll.

601254