Silouttagare - Mammut

Mammut Silo Cat och Silo Bucket silouttagare

En silouttagare utan synliga förstärkningar? En maskin som dessutom måste leverera flera gånger om dagen under sin tid här på gården. Inte kan det vara något för oss, vi brukar ju byta ofta för att vara säkra på funktionen?

Silouttagarna från Mammut i Österrike har helt överlägsna egenskaper och är utan tvekan väl värda sitt pris. Österrikare är kräsna och vill ha det absolut bästa för sina pengar.

Mammut har verkligen studerat hur en silouttagare ska konstrueras för att fungera och hålla under lång tid, samtidigt som den är extremt skonsam i silon. Det här är en del av vad de kommit fram till:

  • När uttagaren skär ett block ska själva skärmomentet gå så lätt att tenarna/skopan utsätts för minsta möjliga lyftande kraft - och inte skapar luftfickor i ensilaget.
  • Pivotpunkterna är optimalt placerade för lägsta skärmotstånd.
  • Uttagaren ska vara stark på rätt ställe. Skärenheten har ett ramverk inuti konstruktionen, kraftiga bultar på 50 eller 60 mm beroende på storlek, lagrar vid skärenhetens vridpunkt. Hardox används på utsatta punkter.
  • Bästa möjliga ytbehandling av ram och tenar/skopa för lång livslängd

Titta närmare på både Mammut Silo Cat och Silo Bucket, och välj ut den storlek som passar bäst i din produktion - komplettera med tillbehör som passar till dina behov.

Peecon fodermixer

Tillverkningen

Mammut producerar en mängd olika produkter för foderhantering och sedan 2018 har Nordfarm bland annat importerat silouttagarna Silo Cat och Silo Bucket. Mammut som är beläget i Gurten, Österrike har tekniker med erfarenheter från årtionden av maskintillverkning och ett team som rankar kundnöjdhet på första plats. Tillverkningen utförs med högsta precision på moderna CNC-maskiner. Särskild vikt läggs på ytskikten som sandblästras innan ytan appliceras med lack. Pulverlacken som används gör att utsatta delar förbli funktionella och snygga under en lång livslängd.

Mammut har som mål och ledord att underlätta foderhateringen för lantbrukare och djurhållare med största fokus på djurbesättningens välmående.

Det finns inga produkter som överensstämmer med urvalet

596662