Burna slåtterkombinationer

Fella buren slåtterkombination

Vinkelväxelbalk

  • Hög effektivitet tack vare hög marktäckning med lågt effektbehov
  • Stabil och hållbar tack vare högkvalitativ och vridtålig ram
  • Enkel att serva tack vare de bultade detaljerna på balken

Maximal foderkvalité

Den strömlinjeformade designen på klippbalken, en profilerad undersida och härdade glidplattor gör att jorden separeras från fodret. Resultatet blir ett mycket rent foder även under svåra förhållanden.

Lång och jämn drift

Den indirekta drivningen som består av en stor sexkantsaxel och vinkelväxlar resulterar i en enhetlig uteffekt som effektivt slätar ut effektpikarna och gör körningen jämn.

Perfekt skärmönster

Knivarna korsas långt fram på knivbalken vilket gör att gräset skärs på ett bra sätt. Knivtallrikarna är stora och formade så att fodret lätt slungas över balken.

driveGUARD®

Den patenterade funktionen driveGUARD® skyddar slåttermaskinen och dess knivbalk mot påkörning eller skadliga föremål i foderflödet. Om skyddet behöver användas, byts endast en brytplatta genom att lyfta på knivtallriken. Detta blir mycket kostnadseffektivt och ett byte kan göras på fältet och vara klart inom några minuter.

Säker infästning

Knivtallriken är fastmonterad på vinkelväxelns yttre fläns vilket minimerar risken för att tallriken ska lossna. driveGUARD®-plattan är placerad utanför balken vilket gör att det inte är nödvändigt att öppna den vid byte av platta. Det i sin tur medför att oljekontaminering undviks.

Fella buren slåtterkombination
Fella buren slåtterkombination SafetySwing

TurboLift

Upphängningssystemet TurboLift säkerställer en optimal kontakt-tryck mot underlaget under hela klipprocessen. Kontrollboxen möjliggör en snabb, enkel och steglös justering av anläggningstrycket, även under drift. Detta gör att slitplåtarna blir mindre belastade och det går åt mindre bränsle och service.

SafetySwing

Det patenterade systemet SafetySwing skyddar din maskin från att skadas av hinder på fältet. Om maskinen utsätts för detta viks den bakåt och hindret kan passera. Slåttermaskinen går sedan tillbaka till utgångsläget av sin egen vikt.

ComfortChange (snabbsats för knivbyte)

Ett snabbt och smidigt sätt att byta knivarna. Det fjäderstål som håller kniven lättas med ett verktyg, sedan är det bara att sticka i en ny kniv.

594434