Frontmonterade tallrikslåttrar

Fella frontmonterad tallriksslåtter

Vinkelväxelbalk

  • Hög effektivitet tack vare hög marktäckning med lågt effektbehov
  • Stabil och hållbar tack vare högkvalitativ och vridtålig ram
  • Enkel att serva tack vare de bultade detaljerna på balken
  • Enkelt knivbyte med funktionen ”ComfortChange” som standard

Maximal foderkvalité

Den strömlinjeformade designen på klippbalken, en profilerad undersida och härdade glidplattor gör att jorden separeras från fodret. Resultatet blir ett mycket rent foder även under svåra förhållanden.

Lång och jämn drift

Den indirekta drivningen som består av en stor sexkantsaxel och vinkelväxlar resulterar i en enhetlig uteffekt som effektivt slätar ut effektpikarna och gör körningen jämn.

Perfekt skärmönster

Knivarna korsas långt fram på knivbalken vilket gör att gräset skärs på ett bra sätt. Knivtallrikarna är stora och formade så att fodret lätt slungas över balken.

KC fjäderstålscrimper

Kammar materialet – bryter vaxskiktet längs hela strået for snabb torktid. Intensiteten ställs in med en motkam. Överbelastningsskydd med brytbult.

RC gummivalscrimper

Rekommenderas för bladrika grödor.

SL roterande strängformare

Två vertikala valsar formar en sträng som passar alla pickupbredder.

Fella frontmonterad tallriksslåtter
Fella frontmonterad tallriksslåtter DriveGuard

driveGUARD®

Den patenterade funktionen driveGUARD® skyddar slåttermaskinen och dess knivbalk mot påkörning eller skadliga föremål i foderflödet. Om skyddet behöver användas, byts endast en brytplatta genom att lyfta på knivtallriken. Detta blir mycket kostnadseffektivt och ett byte kan göras på fältet och vara klart inom några minuter.

Säker infästning

Knivtallriken är fastmonterad på vinkelväxelns yttre fläns vilket minimerar risken för att tallriken ska lossna. driveGUARD®-plattan är placerad utanför balken vilket gör att det inte är nödvändigt att öppna den vid byte av platta. Det i sin tur medför att oljekontaminering undviks.

ComfortChange (snabbsats för knivbyte)

Ett snabbt och smidigt sätt att byta knivarna. Det fjäderstål som håller kniven lättas med ett verktyg, sedan är det bara att sticka i en ny kniv.

6 artiklar

6 artiklar

594431