Mammut foderförflyttare Fortuna

Fodret behåller en färsk smak och kvalitetsförluster undviks tack vare förnyad blandning. Processen uppmuntrar också djuren att konsumera större mängder foder och förhindrar att djuren sorterar bort visst foder.

Fodret behåller en färsk smak och kvalitetsförluster undviks tack vare förnyad blandning. Processen uppmuntrar också djuren att konsumera större mängder foder och förhindrar att djuren sorterar bort visst foder.


Efter en krävande och ansträngande foderberedningsprocess med allt från distribution till ensilering och komprimering är det mycket viktigt att behålla fodrets egenskaper även efter mixningen. Det är här foderförflyttaren kommer in i bilden.


För att säkerställa att djuren får i sig allt det viktiga fodret krävs att det har en attraktiv smak och doft. Genom att luckra upp och vända fodret ökar dessa förutsättningar markant och djuren får i sig de nödvändiga näringsämnena.

 

Högsta foderkvalitetDen spiralformade trumman skruvar fodret som har tryckts iväg av djuren, tillbaka till foderbordet. Istället för att bara flytta och komprimera fodret gör Mammut Fortuna att fodret istället luckras upp och mixas ihop, vilket resulterar i att djuren inte kan välja ut en viss fodertyp utan får i sig hela den dagliga fodermixen. Vid mixningen syresätts också fodret vilket i sin tur framkallar doft och smak samt gör att fodret inte surnar.


Den uppluckrade fodermixen håller sig färsk längre och gör att djuren konsumerar en större mängd foder. Resultatet blir en ökad mjölk- eller köttproduktion där foderkostnaden också minskas.


Erfarenheten från användare av Mammut foderförflyttare visar att djurens generella hälsa ökar och mycket av det arbetet som krävs för att manuellt vända och flytta fodret minimeras.

 

Så funkar detMammut foderförflyttare Fortuna kombinerar effektivitet med användarvänlighet. Den stora trumdiametern flyttar effektivt stora mängder foder och vill du öka på näringsvärdet i fodret kan en behållare för kraftfoderkoncentrat monteras på foderförflyttaren. Den matar automatiskt ut en mängd med kraftfoder som sedan mixas in i det befintliga fodret.


För stora dubbelsidiga foderbord där utrymmet är begränsat finns Mammut Fortuna med två trummor som förflyttar fodret åt både höger och vänster på samma gång. Detta sparar både tid och arbete.Välj utrustning och eventuella tillval här till höger så att maskinen passar just dina behov. Priset ser du direkt, och du kan spara den för att ladda ner en specifikation, fundera eller för att göra en förfrågan hos din närmaste återförsäljare. Tveka inte att höra av dig till oss på Nordfarm om du har frågor!
Läs mer
Specifikationer
Bredd total, mm 1350
Rekommenderat flöde l/min 30
Trumdiameter, mm 720
Vikt, kg 350

Bygg din maskin

Ange val i de obligatoriska grupperna (*)

Konfiguration
  • 25.000:-
  • 23.100:-
  • 23.100:-
  • 0:-
  • 0:-
  • 22.400:-
  • 0:-
  • 10.800:-
  • 11.500:-

Pris som konfigurerad: 69 400,00 kr

Från (ex. moms): 69 400,00 kr

Pris enligt val (ex. moms):0,00 kr
Instruktionsböcker och dokument

View FileBroschyr Mammut Fortuna    Size: (1.12 MB)

597130