Fastgödselspridare - Jeantil

Jeantil EVR fastgödselspridare i arbete

Jeantil EVR har sålts av Nordfarm sedan 2003, och deras gödselspridare har genom sin kvalitet hållit måttet sedan dess. Det går nu mer än 250 spridare i Sverige vilket gör modellen till de absolut mest sålda. En av framgångsfaktorerna är den fina spridningsbilden och extra bra förmåga att finfördela gödseln, något som lantbrukarna i norr särskilt uppskattar då de oftare vårsprider på vallar som skördas på försommaren. För att detta ska fungera krävs en spridning utan klumpar eller högar av gödsel. 

EVR är en relativt smal spridare med en enkel bottenmatta på 1500 mm. När bottenmattan är enkel (två starka kedjor av härdad marinkätting på 14 eller 16 mm med medbringare emellan) sveper den över hela spridarens botten utan att missa någon yta. I och med att behållaren är smal är den lätt att lasta utan tidsödande justeringar. De släta ytorna gör också att spridaren är lätt att hålla ren. 

Kontaktuppgifter:
isac.dunback@nordfarm.se
011-19 70 63

Hjul och däck

Spridarens hjul är placerade relativt långt bak för att traktorn ska belastas tillräckligt och ge bra dragförmåga även på blöta åkrar. Fjädrande drag (tillval eller standard beroende på modell) höjer körkomforten både vid transportkörning och på fältet. Olika typer av däck finns att välja mellan för att tillmötesgå alla önskemål. Från 18-14 till 21-15 kan en tandemaxel erbjudas (standard på 23-16). 

Jentil EVR olika sortes hjul
Jeantil EVR reglage

Elhydraulik

Manövreringen sker i sitt enklaste utförande med traktorns reglage och med ett vred där du justerar bottenmattans hastighet på maskinens framstam (EVR First). På EVR Epan 5 och EVR Epan 6 har du en kontrollbox i hytten där du ändrar hastigheten på bottenmattan. Vill du öka bekvämligheten kan du välja 1, 2, 3 eller 4 elhydraulikfunktioner Basic (tillval) enligt följande: 

  • 1. En funktion, bottenmatta på/av

  • 2. Två funktioner, bottenmatta på/av, manövrering giljotinlucka

  • 3. Tre funktioner, bottenmatta på/av, manövrering giljotinlucka och 1 eller 2 sidoskärmar

  • 4. Fyra funktioner, bottenmatta på/av, manövrering giljotinlucka och 2 sidoskärmar individuellt. 

Utökade funktioner

Du kan komplettera elhydrauliken med följande funktioner och då medföljer en mer utvecklad kontrollbox:

System Advanced Smart Smart våg
Hastighetsjustering spridning Ja Ja Ja
Spridningsmätare Ja Ja Ja
Bottenmatta m/min   Ja Ja
Säkerhetsstopp   Ja Ja
Våg*     Ja
Reglering med våg     Ja
*Vågsystemet kräver fjädring på hjulaxeln.

Jeantil EVR
Jentil EVR

Automatik

Hastighetsjusteringen är helt automatisk, magneter på spridarens hjul känner av hastigheten och en avkännare styr bottenmattan. Spridningsmätaren visar bland annat körd areal. Bottenmattans hastighet visas på kontrollboxens skärm. Med säkerhetsstopp avses att bottenmattan stannar om kamkopplingen löst ut. Med vågsystem följer en vågdisplay på spridarens framstam, spridningsregleringen ställs in på kontrollboxen. 

Övrig utrustning och tillvalsmöjligheter ser du under respektive produkt nedan.  

Det finns inga produkter som överensstämmer med urvalet

600116