Tiltadapter

Fler bilder

Tiltadapter
Från (ex. moms): 19 100,00 kr
 

* Obligatoriska fält

Från (ex. moms): 19 100,00 kr
Beskrivning

Detaljer

Avants tiltadapter monteras mellan tillbehöret och lastarens redskapsfäste. Med den kan tillbehöret lutas i sidled och gör det möjligt att:

  • Göra olika formationer i marken med en skopa eller utjämnare
  • Hålla en pallgaffel på en jämn nivå när du kör på ytor med lutning
  • Lasta lastpallar på ojämn mark
  • Jämna ut ojämn mark
  • Med en 90 graders lutningadapter kan tillbehören rotera upp till 90°

Tre tiltadaptrar finns tillgängliga:

- Tiltadapter med max. 12,5 graders lutning i båda riktningarna. Den är avsedd för skopor, utjämnare och pallgafflar - för jobb där lutningen är ett måste men inte behöver vara så stor

- Tiltadapter med max. 90 graders rotation, eller 45 graders lutning i båda riktningarna. Den är användbar då tillbehör måste roteras mer för att få jobbet gjort: gripverktyg (rotation av fat etc.), bergborr, konstgräsfäste (för att passa genom smala dörrar) etc.

Tiltadaptern är främst avsedd för icke-hydrauliskt manövrerade tillbehör, men med ett andra utlopp med hjälphydraulik i fronten är det möjligt att montera även hydrauldrivna redskap som en kombiskopa, pallgaffel med hydraulisk gaffeljustering, gripverktyg, konstgrästillbehör och bergborr.

  • Gör det möjligt att luta tillbehör i sidled och t.ex. gradera marken med en skopa eller utjämnare, eller placera lastpallar på ojämn mark med pallgaffel
  • Monteras mellan tillbehöret och snabbkopplingsplattan för lastaren
  • Två modeller: med max. ± 12,5° lutning eller med max. 90° / ± 45° rotation

NYHET!
Den nya tiltadapter gör det möjligt att rotera redskapet gör det möjligt att rotera redskapet 360° (oändlig rotation) i båda riktningarna. Detta är användbart vid många olika jobb, som t. ex. tömning av lådor som behöver vändas uppochner. Precis som de övriga tiltadaptrarna, monteras rotatorn mellan redskapet och Avant-maskinens redskapsfäste. Den har en hydraulmotor och en svivelring som gör oändlig rotation möjligt. Lyftkapaciteten är 1200 kg och när ett redskap är monterat på tiltadaptern flyttas det fram 195 mm från lastarens redskapsfäste. Tiltadapter 360° har en standard hydraulisk flerfunktionskoppling och är i första hand konstruerat för att användas med passiva redskap som saknar egen hydraulfunktion. Dock finns möjligheten att använda hydrauliskt drivna redskap, men då måste Avant-maskinen vara utrustad med ett extra främre hydrauluttag. Tiltadaptern monteras då på Avant-maskinens hydrauliska flerfunktionskoppling och redskapet på det extra främre hydrauluttaget.


Max. lutningsvinkel +/- 12,5 grader 90 eller +/- 45 grader 360 grader
Vikt 65 kg 85 kg 96 kg
Artikelnr.  A34148 A36505 A424406Kompatibel enligt tabell
Passar på modeller
Instruktionsböcker och dokument

Instruktionsböcker och dokument

View FileManual Tiltadapter 25 A34148    Size: (7.01 MB)
View FileManual Tiltadapter A36505    Size: (6.03 MB)
View FileManual Tiltadapter ARA0039    Size: (5.38 MB)
594656