400-serien

Avant 400-serien är de små stora maskinerna som passar vid många typer av arbete. De kan utrustas med de flesta av de stora maskinernas tillval, samtidigt som smidighet och låg vikt bibehålls. Serien har låg arbetsvikt och är lätt att transportera mellan olika arbetsplatser. Denna serie har tillsammans med 500-serien en given plats på gårdar runt om i Sverige.

Speciell midjestyrning

Något som verkligen kännetecknar Avant är dess utformning där man sitter på framdelen av midjan istället för att sitta ovanpå motorn på bakdelen som de flesta andra. Detta har en rad fördelar. Dels så sitter man mycket närmre lyftbommen och således även redskapet, en normallång person behöver knappt luta sig framåt för att ha sikt ner till redskapsfästet. Man använder även sig själv som motvikt, detta märks framförallt om man lyfter tungt med maximalt rattutslag, man lyfter 10-20% mer beroende på storlek på maskin.

Lättkabin L

AVANT-lättkabin L är ett utmärkt och ekonomiskt val när föraren vill få skydd mot regn, vind och snöfall. Den förbättrar förarkomforten och arbetsförhållandena avsevärt. Lättkabinen är monterad på standard ROPS/ FOPS-säkerhetsbåge, vilket innebär att säkerheten är garanterad. Den har vindruta (utrustad med vindrutetorkare och spolare), höger ruta och bakruta. Avant-lastarna är utrustade med en certifierad ROPS-säkerhetsbåge med FOPS-skyddstak som standard.

Kompabilitet

Det finns över 190 redskap som passar med 400-serien. Optimal redskap-/maskinkombination kan endast erhållas när redskapet är specialanpassat för maskinen. Dimensioner, hydraulflöden för arbetshydraulik och många andra egenskaper måste stämma helt överens för att kombinationen skall fungera som det är tänkt – som en enda enhet.

Arbeta året runt

Avant-lastare och -redskap är konstruerade för arbetet året runt. Hyttvarianter, arbetsbelysning och lastarens tekniska egenskaper är anpassade för såväl vinterkylan som sommarhettan. Avant är därmed en mycket mångsidig maskin för alla årstider. Det breda redskapsutbudet garanterar att det finns jobb för Avant hela tiden och maskinen står inte i garaget största delen av året.

Avant 423 med redskapet fodergrep
Avant 423 med redskapet snöslunga

Effektivitet

Redskapens förmåga och prestanda är mycket viktiga faktorer. Samtliga redskap från Avant ger bästa möjliga resultat tillsammans med Avant-kompaktlastare.

Hållbarhet och säkerhet

Avant-redskap är konstruerade för att kunna arbeta under tuffa förhållanden. Extra noggrannhet har lagts på säkerhetsdetaljer vid konstruktion av redskap.

En kompakt lastare

En kompaktlastare behöver inte alltid innebära låg prestanda. Avant-lastare har betydligt kompaktare mått jämfört med lastare i samma klass. Detta innebär utmärkt sikt från förarsitsen till arbetsområdet samt möjligheten att arbeta i mycket trånga utrymmen. När du arbetar med Avant kan du verkligen känna att man har perfekt kontroll över maskinen, redskapet och arbetsområdet.

Skonsam mot gräsmattan

Midjestyrd Avant med låg egenvikt kan köra på gräsmattor och likadana känsliga underlag utan att skada dem. Detta innebär en stor tidssparning eftersom man inte behöver reparera skadorna på underlaget. Tack vare midjestyrningen är Avant också en mycket effektiv gräsklippare med olika gräsklippaggregat, med eller utan uppsamlare.

Utmärkt sikt

Ohindrad sikt från förarsätet har alltid varit en viktig faktor i konstruktion av Avant-lastare. Föraren måste kunna se hela maskinen för att arbeta effektivt. Detta gäller såväl lastaren med ROPS/FOPS-säkerhetsbåge som med hytt. Genom placeringen i maskinens främre del är förarsitsen så nära redskapet som möjligt, vilket ger fri sikt över redskapet och arbetet.

Lastararmen med teleskoputskjut är också en viktig del av den utmärkta sikten. Sidomonterad lastararm ger mera precision, arbetseffektivitet och säkerhet. Teleskoputskjutet sträcker ut sig – inte föraren.

Stabilitet

All Avant midjestyrda lastare har en fast midja, som inte pendlar. Den fasta midjan förhindrar svängning i sidled och är en mycket viktig egenskap på en maskin av denna storlek. Tack vare den fasta designen och den låga tyngdpunkten minskar risken för att välta markant, eftersom det bakre chassit alltid bildar motvikt mot framchassit, vilket förhindrar framchassit från att röra sig på ett sådant sätt att det skulle destabilisera maskinen.

Säkerhetsbåge

ROPS-säkerhetsbåge med FOPS-skyddstak är standard på Avant-lastarna. ROPS/FOPS på 400–700- och R-serien är en fyrastolpars-struktur som ger all round-skydd för föraren samtidigt som FOPS-skyddstaket skyddar föraren mot fallande föremål. ROPS-bågen och FOPS-skyddstaket är testade och certifierade och uppfyller standarderna ISO 3471 (ROPS) och ISO 3449 (FOPS).

Samma maskin för många jobb

Tack vare det breda redskapsurvalet med över 190 olika redskap är Avant en mycket mångsidig maskin och byte av redskap är mycket snabbt och lätt. Du kan alltså göra alla möjliga jobb med samma maskin genom att bara byta redskap.

Låga driftkostnader och lågt underhåll

Bränsleförbrukningen av en midjestyrd Avant är förvånadsvärd låg, bara några liter per timme i normalt bruk. Även däckslitage på en midjestyrd lastare är minimalt. Tack vare den okomplicerade och väl genomtänkta konstruktionen samt högkvalitativa komponenter är behovet av underhåll och därmed underhållskostnaderna betydligt lägre.

Kompakt och stark konstruktion

Avant-lastare har testats i kylan på Antarktis och i hettan i Mellanöstern. Omfattande erfarenhet och testning i olika arbetsförhållanden garanterar att lastaren fungerar i heavy duty-jobb på olika arbetsplatser.

Rätt storlek

Trots de mycket kompakta måtten och den låga egenvikten har Avant 400-serien en bra lyftkapacitet på 550 kg. Vändradien är under 2 m vilket gör 400-serien en mycket smidig maskin. Teleskoputskjut finns som tillval, med det är lyfthöjden hela 2,8 m.

Mest ekonomiska midjestyrda Avant

Avant 423 är den mest ekonomiska midjestyrda Avanten med teleskoputskjut. Avant 423 är också den minsta midjestyrda dieseldrivna Avanten. Max. körhastighet är 12 km/t.

Mångsidighet

Kompakta och lättmanövrerade 400-serien är en mycket mångsidig maskin för flera olika arbeten. Den är tillräckligt stark för effektiv användning året runt. Rätt storlek och lätt körning kommer fram i synnerhet när maskinen har flera, inte så erfarna, förare. Arbetshydrauliken på 400-serien räcker till de flesta hydrauldrivna redskap. Säkerheten är också bra tack vare ROPS/FOPS-säkerhetsbåge. Servicepunkter är lättillgängliga och lastarens underhåll okomplicerat.

Avant 423 lyfthöjd

1 artiklar

1 artiklar

594362