600-serien

Avant 640 med redskapet sopskopa

Avant 600-serien klarar av att hantera krävande redskap och tunga lyft tack vare den kraftfulla hydrauliken. Serien är midjestyrd vilket skonar gräsmattor, stenbeläggningar och andra känsliga underlag. Föraren har utmärkt sikt och komfort som bidrar till att allt arbete utförs enkelt, smidigt och med hög precision.

600-serien kan utrustas med 8-funktioners joystick för precis hantering av redskap. Den har utmärkt kontroll över lastarm, framdrivning och yttre hydraulik. Samtliga modeller har dieselmotorer. Modellerna kan utrustas med olika hyttalternativ som förlänger arbetssäsongen och ger föraren en bekväm arbetsmiljö oavsett årstid.

Tre olika hyttalternativ

Avant-lastarna är utrustade med en certifierad ROPS-säkerhetsbåge med FOPS-skyddstak som standard. Dessutom finns det så många som tre olika förarhytter att välja mellan.

Lättkabin L

AVANT-lättkabin L är ett utmärkt och ekonomiskt val när föraren vill få skydd mot regn, vind och snöfall. Den förbättrar förarkomforten och arbetsförhållandena avsevärt. Lättkabinen är monterad på standard ROPS/ FOPS-säkerhetsbåge, vilket innebär att säkerheten är garanterad. Den har vindruta (utrustad med vindrutetorkare och spolare), höger ruta och bakruta.

Hytt LX

AVANT-hytt LX bjuder på en förarhytt med värme. LX har alla funktioner från lättkabin L och är dessutom utrustad med en dörr och uppvärmning, vilket ytterligare förbättrar förarkomforten vid svåra väderförhållanden. Och för varmare säsonger kan dörren och fönstren enkelt tas bort om så önskas. Vägtrafikkit finns som tillval (strålkastare, blinker, reflexer + roterande varningsljus) och den kan installeras både på lättkabin L och hytt LX.

Hytt DLX

Utgångspunkten för konstruktionen av DLX-hytten för lastare i 500–700-serien var att ytterligare förbättra ergonomin och förarens arbetsförhållanden. DLX-hytten är konstruerad för att ge bästa möjliga arbetsförhållanden även i de tuffaste miljöer – i allt från varma till kalla temperaturer, och från regn till solsken.

Förbättringar är bl.a. mer utrymme inuti förarhytten, större fönster och sänkt bullernivå. De efterfrågade tillvalen luftfjädrad förarstol (500-700-serien) och luftkonditionering (635, 640 och 700-serien) finns nu även för DLX-förarhytten. Även om säkerhet, effektivitet, mångsidighet och goda arbetsförhållanden är mycket viktiga i Avants design har de även lagt mycket arbete på förarhyttens utseende. Den representerar modern maskindesign när den är som bäst.

Avant 640 med redskapet grävaggregat

Kompabilitet

Det finns över 190 redskap som passar till 600-serien. Optimal redskaps-/maskinkombination kan endast erhållas när redskapet är specialanpassat för maskinen. Dimensioner, hydraulflöden för arbetshydraulik och många andra egenskaper måste stämma helt överens för att kombinationen skall fungera som det är tänkt – som en enda enhet.

Effektivitet

Redskapens förmåga och prestanda är mycket viktiga faktorer. Samtliga redskap från Avant ger bästa möjliga resultat tillsammans med Avant-kompaktlastare.

Hållbarhet och säkerhet

Avant-redskap är konstruerade för att kunna arbeta under tuffa förhållanden. Extra noggrannhet har lagts på säkerhetsdetaljer vid konstruktion av redskap.

Arbeta året runt

Avant-lastare och -redskap är konstruerade för arbetet året runt. Hyttvarianter, arbetsbelysning och lastarens tekniska egenskaper är anpassade för såväl vinterkylan som sommarhettan. Avant är därmed en mycket mångsidig maskin för alla årstider. Det breda redskapsutbudet garanterar att det finns jobb för Avant hela tiden och maskinen står inte i garaget största delen av året.

En kompakt lastmaskin

En kompaktlastare behöver inte alltid innebära låg prestanda. Avant-lastare har betydligt kompaktare mått jämfört med lastare i samma klass. Detta innebär utmärkt sikt från förarsitsen till arbetsområdet samt möjligheten att arbeta i mycket trånga utrymmen. När du arbetar med Avant kan du verkligen känna att man har perfekt kontroll över maskinen, redskapet och arbetsområdet.

Skonsam mot gräsmattan

Midjestyrd Avant med låg egenvikt kan köra på gräsmattor och likadana känsliga underlag utan att skada dem. Detta innebär en stor tidssparning eftersom man inte behöver reparera skadorna på underlaget. Tack vare midjestyrningen är Avant också en mycket effektiv gräsklippare med olika gräsklippaggregat, med eller utan uppsamlare.

Teleskoputskjut

Lastararmen med teleskoputskjut ger alla fördelar man kan få vad gäller räckvidd när den är helt utskjuten samt maximal stabilitet när den är indragen eftersom lasten då är nära maskinen under transport. Tack vare teleskoputskjutet är lastarens mått mycket kompakta och sikten till redskapet och arbetet utmärkt.

Avant 640 med redskapet klippaggregat med uppsamlare

Koppling av redskap

Avants redskapsfäste är robust, enkelt och lätt att använda. Det finns två låssprintar på redskapsfästet som kan låsas i redskapet med hand eller genom att tilta redskapet bakåt så att låsmekanismen på lastararmen trycker sprintarna ner. Som tillval finns även ett hydrauliskt redskapsfäste (500–700-serien) där låssprintarna låsas hydrauliskt och manövreras från förarsitsen med en omkopplare.

Hydraulslangarna på hydrauldrivna redskap kopplas med multikopplingen som Avant introducerade på marknaden som första tillverkare. Multikopplingen kopplar alla hydraulslangar snabbt och enkelt med en enda handrörelse, släpper trycket automatiskt och är alltid enkel och bekväm att koppla. Det går inte att koppla multikopplingen på fel sätt, och det blir inget oljeläckage under till- eller frånkoppling.

Lätt att köra

Det är mycket lätt att lära sig köra en midjestyrd Avant lastare. Framdrivningen kontrolleras med två pedaler – körning framåt-bakåt – och med ratt. Tack vare de kompakta mått och den utmärkta sikten kan föraren se hela maskinen och redskapet från förarsitsen. Även om man inte har erfarenhet av Avant lastare på förhand, kan man börja arbeta efter en kort träning.

OPTIDRIVE™

Avant har utvecklat en ny innovativ lösning för att förbättra Avant-kompaktlastare och drivlinans prestanda. Med Optidrive™ har man kraftigt minskat antalet slangar och kopplingar, samtidigt som man optimerat systemet.

Fördelar med Optidrive™:

  • 10% bättre prestanda
  • 60% färre hydrauliska kopplingar
  • 20% färre slangar
  • Minskad upphettning. Genom Optidrive™ är flödet av hydraulisk olja 5 gånger högre än i de äldre systemen, vilket ger en avsevärt effektivare nedkylning.
  • Parkeringsbroms på de bakre hjulen. För att ge bästa fäste vid olika slags last, terräng och lutning har parkeringsbromsen flyttats bak.
  • Mindre motorvibrationer och lägre ljud. Optidrive™ har omfördelat vikt och därmed balans genom ny motor- och pumpplacering. Nya motorkuddar, som ytterligare dämpar vibrationer.
  • Bättre hydraulkopplingssystem
  • Enklare service

Avant Optidrive

Stabilitet

All Avant midjestyrda lastare har en fast midja, som inte pendlar. Den fasta midjan förhindrar svängning i sidled och är en mycket viktig egenskap på en maskin av denna storlek. Tack vare den fasta designen och den låga tyngdpunkten minskar risken för att välta markant, eftersom det bakre chassit alltid bildar motvikt mot framchassit, vilket förhindrar framchassit från att röra sig på ett sådant sätt att det skulle destabilisera maskinen.

Utmärkt sikt

Ohindrad sikt från förarsätet har alltid varit en viktig faktor i konstruktion av Avant-lastare. Föraren måste kunna se hela maskinen för att arbeta effektivt. Detta gäller såväl lastaren med ROPS/FOPS-säkerhetsbåge som med hytt. Genom placeringen i maskinens främre del är förarsitsen så nära redskapet som möjligt, vilket ger fri sikt över redskapet och arbetet.

Lastararmen med teleskoputskjut är också en viktig del av den utmärkta sikten. Sidomonterad lastararm ger mera precision, arbetseffektivitet och säkerhet. Teleskoputskjutet sträcker ut sig – inte föraren.

Säkerhetsbåge

ROPS-säkerhetsbåge med FOPS-skyddstak är standard på Avant-lastarna. ROPS/FOPS på 400–700- och R-serien är en fyrastolpars-struktur som ger allround-skydd för föraren samtidigt som FOPS-skyddstaket skyddar föraren mot fallande föremål. ROPS-bågen och FOPS-skyddstaket är testade och certifierade och uppfyller standarderna ISO 3471 (ROPS) och ISO 3449 (FOPS).

Samma maskin för många jobb

Tack vare det breda redskapsurvalet med över 190 olika redskap är Avant en mycket mångsidig maskin och byte av redskap är mycket snabbt och lätt. Du kan alltså göra alla möjliga jobb med samma maskin genom att bara byta redskap.

ROPS-båge
Avant 640

Låga driftkostnader och lågt underhåll

Bränsleförbrukningen av en midjestyrd Avant är förvånadsvärd låg, bara några liter per timme i normalt bruk. Även däckslitage på en midjestyrd lastare är minimalt. Tack vare den okomplicerade och väl genomtänkta konstruktionen samt högkvalitativa komponenter är behovet av underhåll och därmed underhållskostnaderna betydligt lägre.

Rätt storlek

Avant 600-serien kombinerar utmärkt lyftkapacitet med kompakta mått och effektiv arbetshydraulik som har tillräckligt med oljeflöde för nästan alla Avant redskap. Tipplasten på 600-serien är hela 1.000 kg. Tack vare de kompakta dimensionerna kan man arbeta även i trånga utrymmen.

Hastighet och dragkraft

Det finns tre modeller i 600-serien som skiljer sig från varandra huvudsakligen i motoreffekt och körhastighet. Avant 630 och 635 är utrustade med 1-hastighets Poclain-drivmotorer medan 640 har 2-hastighetsmotorer.

Max. körhastighet på Avant 640 är hela 22 km/t, vilket gör den en mångsidig fastighetsskötsel-maskin och är bekvämt när man måste köra längre distanser. Max. körhastighet på Avant 630 och 635 är 14 km/t – bra för kortare sträckor och på byggplatser.

Komfort

Avant 600-serien är mycket stabil att köra tack vare den låga tyngdpunkten. Olika däckalternativ gör det också möjligt att ytterligare stabilisera maskinen. Sikten från förarsitsen är utmärkt och föraren behöver inte luta sig ut för att se redskapet. Lastaren är lätt att köra och manövrera., och tillval som smooth drive, förarhytt osv. förbättrar användarkomfort också.

Avant 640
594364