800-serien

800-serien är den största kompaktlastaren från Avant och har en lyftkapacitet på 1.900 kg och 3,5 meters lyfthöjd. Fortsatt nätta mått och vikt från 2.500 kg ger Avant 800 maximal styrka kombinerat med en fantastisk smidighet!

Hydrauliskt teleskoputskjut är standard på 800-serien, ett utskjut på 825 mm ger en lyfthöjd på hela 3,5 meter till redskapsfästet – tack vare lyfthöjden kan du lasta och lasta av exempelvis mixervagnar och släp med höga sidor. Parallellföring kommer som standard på 800 serien.

800-serien är utrustad med Avants snabbkoppling för yttre hydraulik vilket gör att du med en hand och under alla förhållanden snabbt, enkelt och utan oljespill kan byta mellan Avants hydrauliska redskap. Andra system som exempelvis Euro 3 kommer att finnas som tillval.

Redskapsfäste

Trots att belastningen nu ökar markant på redskapsfästet har man lyckats bibehålla samma fäste, dock med ny produktion. Idag är redskapsfästet helgjutet för betydligt starkare konstruktion, det finns även dubbla tiltcylindrar som standard vilket gör att belastningen på redskapsfästet fördelas jämt på 2 punkter istället för 1 som övriga modeller. Det är även förberett med bulthål för att montera ett Euro-fäste på maskinen.

Avant 860 studiobild

Till Avant 800 kommer en helt nyutvecklad hytt, stort fokus har lagts på komfort och effektivitet. Hytten har ett helt nytt system för lufttillförsel. Luften går i luftkanaler bakpå hytten upp genom taket och kommer sedan ovanifrån ned på 4 ställen, ett utblås per ruta. Luftkanalerna är även smart byggda och har inte kontakt med något på vägen till utblåset, vilket motverkar att luften skulle hinna bli nedkyld/uppvärmd på vägen dit.

Hytten har vidare en helt ny upphängning, den är monterad på ett antal vibrations- och ljuddämpande gummikuddar. Detta gör att hytten är markant tystare än tidigare, det går utmärkt att t.ex. prata i högtalarfunktionen på telefonen vid körning. På tal om telefon så visar även här Avant tydligt att man lägger fokus på modern utveckling, på flertalet ställen i hytten finns avlastningsytor för dagens teknik. Telefon och padda går bra att lägga ifrån sig i hytten.

Det finns även en helt ny fönsterruta i framdelen av taket, vilket gör att man ser trots att man lyfter 3,5 meter högt. Till denna hytt kommer endast att AC finnas monterad på bakrutan, men eftersom den nya AC:n är betydligt smalare behålls sikten bakåt. Dålig sikt bakåt har tidigare varit anledningen till att man valt takmonterad AC istället.

Till Avant 800-serien finns mer än 200 kraftfulla redskap vilket gör det enkelt att anpassa maskinen för alla typer av arbete såsom landskapsvård, bygg- och rivningsarbeten, fastighetsskötsel, lantbruk, materialhantering och oändligt mycket mer.

Avant 860 med redskap skopa

1 artiklar

1 artiklar

596243