Kättingröjare - Sami

Sami kättningröjare

En kättingröjare framtagen för röjning av buskar, grenar och annan vegetation från vägrenar och diken. Den är utformad för att monteras på en jordbrukstraktors bakre trepunktskoppling. Den hydrauliska sidoförskjutningen gör att man kan arbeta på båda sidor av diket och även klippa trädgrenar när den placerats vertikalt. Du behöver inte oroa dig för att traktorns hydrauliska kraft är för liten eller att remmarna slirar eftersom den drivs genom kraftöverföringsaxlar.

Säkerhet

Maskinen är utrustad med både fjäderbelastat påkörningsskydd och två ackumulatorer, som vilka tar upp stötar fån markens ojämnheter. Fram och bak på maskinen sitter det kastskydd i gummi som förhindrar material att slungas ut, gummit gör också att ingen gnistbildning uppkommer.

Perfect släntklippare ZF
Sami kättingröjare

Kraftöverföring

Maskinen är utrustad med kraftiga kraftöverföringsaxlar och växellådor. Den första k-axeln har lamellkoppling & frihjul och den andra har dubbel vidvinkel för att klara stora påfrestningar och vinklar.

Stark konstruktion

Den kraftiga ramen gör att man med fördel kan använda sidoförskjutningen och få längre räckvidd. Klipphuvudet är tillverkat av Hardox i alla utsatta delar för att få en ökad livslängd.

Perfect släntklippare ZF
Sami kättingröjare

Självrensande

Klipphuvudet har en sådan utformning att material har svårare att fastna och ligga kvar ovanpå huvudet. Plåten är kupad men slät utan uppstickande detaljer som material kan fastna i.

Frontskydd

Som standardutrustning ingår ett mekaniskt uppvikbart frontkastskydd. I uppfällt läge avverkar den maximalt, det är då lättare att få in stora buskar och kraftiga stammar. I nerfällt läge skyddar det maximalt om man vill köra längs vägen och inte riskera att material slungas ut på bilar.


Bilden visar den hydrauliska manövreringen av frontkastskyddet som finns som tillval.

Perfect släntklippare ZF
Sami kättingröjare

Drivning

Bondioli & Pavesi växellådor och axlar med vidvinkel, överbelastningsskydd och frihjul överför kraften från traktorns kraftuttag till klipphuvudets kedjor. Påkörningsskyddet består av två fjädrar som mjukar upp eventuella påkörningar genom att kättinghuvudet följer med bakåt. Släpmedar av HARDOX är standard och kan lätt bytas vid behov.

Kättinghuvud

Kättinghuvudet på Sami CM-1700 har en dubbelskiktsstruktur som gör den stark och lätt, den är även tillverkad i HARDOX-stål. Kättinghuvudets design gör att skräp rensas bra och det har en främre huv som kan öppnas manuellt eller hydrauliskt. Detta gör röjning av tjockare stammar och buskar mer effektivt.


Kättinghuvudet har vid de främre och bakre öppningarna slitstarka gummiskydd som skyddar mot att stenar och material kastas ut. Vid komplettering av hydraulisk tiltvinkelsjustering finns två hydrauliska ackumulatorer som gör att huvudet följer terrängen och anpassar sig efter strukturen.

Perfect släntklippare ZF

1 artiklar

1 artiklar

598610