Skogskranar - Palms

Palms skogskranar

2017 firade Palms sin 25-årsdag. Under ett kvarts sekel har Palms utvecklat ett solitt företag som ligger i framkant utvecklingsmässigt och är det företag som andra tillverkare tittar på för att hänga med i utvecklingen. Idag är de inga nybörjare längre, med siffror på över 1300 st skogsvagnar och 1900 st skogskranar tillverkade under 2017 är de en av de ledande märkena på skogsvagnar/ skogskranar i världen.

När man utvecklade den nya serien kranar har man verkligen tittat på den professionella användaren, korta bommar och avancerade stickor med snabba utskjut, samt nya starkare vridhus. Designen är clean med skyddad slangdragning för att minimera driftstopp.

3 års garanti

Den professionella skogsbrukaren använder sitt skogsekipage till max och för att ytterligare förstärka förtroendet lämnar Palms tre års begränsad garanti på ram, kranpelare och kranbom. (Se garantivillkoren för ytterligare information)

Kombination

Varje användare är unik och har olika behov. Palms skogskranar är lätta att kombinera med olika plattformar, vagnar, traktorramar och flishuggar.

Nyhet! Kopplingstappar för bommen

Det innovativa systemet med bomtappar minskar underhållskostnader och förlänger kranens hållbarhet. Tack vare specialbeläggningen har kopplingarna förhöjt nötningsmotstånd och lägre friktionstal, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen. Tapparna har smörjpunkter på bommens sidor för bekvämare underhåll. De nya tapparna används hos skogskranar i 4-, 5- och 7-serien.

Kopplingstappar för bommen
Palms skogskranar, My inner strenx

My Inner Strenx™

Palms-fabriken är certifierade av den svenska ståltillverkaren SSAB för användningen av märkningen My Inner Strenx™. Certifikatet garanterar ett kvalitetskontrollerat råmaterial samt att bearbetningen av det håller hög kvalitet.

Vridhus

Vridhuset är skogskranens hjärta och stort fokus har lagts på dess konstruktion. Vridhuset är gjort av gjutjärn och mycket tåligt samt slitstarkt. Alla modeller har fyra cylindrar i vridhuset för att maximera effekten och stabiliteten. En stor kuggkrans med hela 20 kuggar säkerställer en stor anläggningsyta mot kuggstängerna vilket medför en klappfri och hållbar konstruktion. Samtliga kranmodeller har ett rörelsemönster på ca 370 grader på vridhuset, vilket betyder att det är inga problem att ha ett fäste fram i traktorn för transport när man har vagnen i trepunkten på traktorn.

Där vridhuset är bultat i stödbenen är det inte bara bultarna som håller kranen på plats, det sitter även styrstift som gör att kranen aldrig kan bli glapp i sidled (det som oftast är orsaken till att bultarna går av) utan bultarna behöver bara hålla kran och stödbensstativ ihop vertikalt. De har även gjutit en kanal i vridhuset till en lågt sittande punkt där man dränerar ut oljan vid oljebyte. Allt för att man ska få ut all gammal olja och övriga partiklar.

Palms skogskranar detaljbild på vridhus
Palms skogskranar

Rotator

Samtliga av rotatorerna är med bultförband mellan rotator och grip för att få en så kompakt och glappfri montering som möjligt. På bilden ser ni länken som är monterad på 4-seriens kranar och nedåt. Alla våra länkar och rotatorer går att utrusta med enkel alternativt dubbel pendelbroms.

Dolda hydraulslangar

Den allra känsligaste komponenten på en skogskran är hydrauliken, brustna slangar eller trasiga kopplingar kan lätt förstöra en dags arbete så för att få bättre skydd och säkerhet är alla hydraulslangar till dessa dolda i ramkonstruktionen.

På bilden ser ni den patenterade länken som ger ett utmärkt skydd för grip- och rotator-slangar som på andra kranmärken sitter desto mer oskyddat. Länken är standard på kranar i 5-serien och uppåt.

Palms kranar har dolda hydraulslangar

Fabriken

En liten inblick i hur Palms jobbar i fabriken.

Lackering

Från 2017 genomgår alla Palms krandelar och vagnsdelar en katafores-behandling innan pulverlacken appliceras. Detta i kombination med högkvalitativ ytbehandling gör delarna mycket resistenta mot rost och ger dem ett högt andrahandsvärde.

Lacklinan i Palms fabrik
594380