Skogskranar - Palms

Palms skogskranar

Redan 2017 firade Palms sin 25-årsdag. Under ett kvarts sekel har Palms utvecklat ett solitt företag som ligger i framkant utvecklingsmässigt och är nu det företag som andra tillverkare tittar på för att hänga med i utvecklingen. Med över 1300 skogsvagnar och 1900 skogskranar tillverkade under 2017 är Palms ett av de ledande märkena på skogsvagnar och skogskranar i världen.

När Palms utvecklade den nya serien skogskranar har de inspirerats av den professionella användaren, korta bommar och avancerade stickor med snabba utskjut samt nya starkare vridhus. Designen är ren med skyddad slangdragning för att minimera driftstopp.

3 års garanti

Den professionella skogsbrukaren använder sitt skogsekipage till max, och för att ytterligare förstärka förtroendet lämnar Palms tre års begränsad garanti på ram, kranpelare och kranbom (se garantivillkoren för ytterligare information).

Kombination

Varje användare är unik och har olika behov. Palms skogskranar är lätta att kombinera med olika plattformar, vagnar, traktorramar och flishuggar.

Nyhet! Kopplingstappar för bommen

Det innovativa systemet med bomtappar minskar underhållskostnader och förlänger skogskranens hållbarhet. Tack vare specialbeläggningen har kopplingarna förhöjt nötningsmotstånd och lägre friktionstal, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen. Tapparna har smörjpunkter på bommens sidor för bekvämare underhåll. De nya tapparna används på skogskranar i 4-, 5- och 7-serien.

Kopplingstappar för bommen
Palms skogskranar, My inner strenx

My Inner Strenx™

Palms-fabriken är certifierade av den svenska ståltillverkaren SSAB för användning av märkningen My Inner Strenx™. Certifikatet garanterar ett kvalitetskontrollerat råmaterial och att fabrikens bearbetning av materialet håller hög kvalitet.

Vridhus

Vridhuset är skogskranens hjärta och stort fokus har lagts på dess konstruktion. Vridhuset är tillverkat av gjutjärn och är mycket tåligt och slitstarkt. Alla modeller har fyra cylindrar i vridhuset för att maximera effekten och stabiliteten. En stor kuggkrans med hela 20 kuggar säkerställer en stor anläggningsyta mot kuggstängerna, vilket medför en klappfri och hållbar konstruktion. Samtliga skogskranmodeller har ett rörelsemönster på ca 370 grader på vridhuset, vilket betyder att det är inga problem att ha ett fäste fram i traktorn för transport när du har vagnen i trepunkten på traktorn.

Där vridhuset är bultat i stödbenen är det inte bara bultarna som håller kranen på plats, det finns även styrstift som gör att kranen aldrig kan bli glapp i sidled (det som oftast är orsaken till att bultarna går av) utan bultarna behöver enbart hålla ihop kran och stödbensstativ vertikalt. Palms har även gjutit en kanal från vridhuset till en lågt sittande punkt där oljan dräneras ut vid oljebyte. Allt för att du ska få ut all gammal olja och övriga partiklar.

Palms skogskranar detaljbild på vridhus
Palms skogskranar

Rotator

Samtliga av rotatorerna är förseda med bultförband mellan rotator och grip för att få en så kompakt och glappfri montering som möjligt. På bilden ser du länken som är monterad på skogskranar i 4-serien och nedåt. Alla länkar och rotatorer går att utrusta med enkel alternativt dubbel pendelbroms.

Dolda hydraulslangar

Den allra känsligaste komponenten på en skogskran är hydrauliken. Brustna slangar eller trasiga kopplingar kan lätt förstöra en dags arbete så för att få ett bättre skydd och högre säkerhet är alla hydraulslangar dolda i ramkonstruktionen.

På bilden ser du den patenterade länken som ger ett utmärkt skydd för grip- och rotatorslangar, som på konkurrerande skogskranmärken sitter mer oskyddat. Länken är standard på skogskranar i 5-serien och uppåt.

Palms skogskranar har dolda hydraulslangar

Fabriken

En liten inblick i hur Palms jobbar i fabriken.

Lackering

Från 2017 genomgår alla Palms skogskrandelar och skogsvagnsdelar en katafores-behandling innan pulverlacken appliceras. Detta i kombination med högkvalitativ ytbehandling gör delarna mycket resistenta mot rost och ger maskinerna ett högt andrahandsvärde.

Lacklinan i Palms fabrik
594380