Balvagnar - Palmse

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, 011-19 70 40

Palmse balvagnar är enkla men robusta och har en stor lastyta. Ytorna på balvagnarna är av räfflad metall. Förutom balar är det även möjligt att transportera exempelvis pallar och potatislådor.

Främre och bakre balstöden är ställbara i tre fasta lägen. Kraftig ram ger hållbarhet och ökad stabilitet. Praktisk verktygslåda med de mest nödvändiga verktygen ingår.

Hjulaxlar

Hjulaxlarna är tillverkade av ADR som är en av världens största tillverkare av hjulaxlar. Vikten av tåliga och högkvalitativa axlar får inte förbises vid val av vagn.

Hjulaxlar

Konstruktion

Palmse är kända för att inte tulla på en rejäl konstruktion. De lägger alltid stor vikt på hållbarheten vid utvecklingsarbetet och sätter ribban mycket högt. Skarvar och fogar stresstestas ordentligt så att inget lämnas åt slumpen innan den färdiga vagnen lämnar fabriksområdet.

Utöka ditt ekipage med 100%

Våra vagnar går att utrusta med drag och hydrauluttag bak. Vi har vissa ekipage som passar bättre än andra, och som följer lagar och regler. 24 meter totallängd är alltså enligt svensk lag den längsta fordonskombinationen som får nyttjas på allmän väg.

Grindar

Grindarna finns i två olika modeller och är hydrauliskt justerbara genom flera kraftiga cylindrar. Inte heller här har Palmse förbisett kravet på slitstyrka utan sett till att konstruktionen håller högsta kvalitet. Den största modellen klarar balar upp till Ø1800 mm och den mindre upp till Ø1300 mm.

Palmse Trailer balvagn B3750 med grindar

Säker och effektiv transport

Med Palmse hydrauliska grindar kan du vara säker att lasten ligger kvar när du kommer fram. Konstruktionen av själva grinden är robust och gjort i så kallad fackkonstruktion, grindarna blir inte svajiga som de med singelrör och det gör att man inte stressar materialet som på tid och längd går sönder. De sparar även tid vid transport, då man inte behöver spänna varje balrad när man lämnar åkern. Och heller inte behöver släppa och rulla band när man kommer till sin slutdestination.

Konstruktionen är kalkylerad att hålla kvar lasten på vagnen även om vagnen tilltar 46 grader. Detta efter lagar och regler som gäller säkring av last på allmän väg.

Grindarna är utrustade med säkerhetsventiler. Om en slang skulle brista vid transport faller inte grinden ner och kan skada andra trafikanter. Detta möjliggör också att man kan koppla ur och i hydraulslangarna oavsett vilken position grindarna står i.

594378