Dumpervagnar - Palmse

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, 011-19 70 40

Palmse Trailer dumpervagn D1300

Styrkan med Palmse Trailer dumpervagnar är deras mångsidighet. Tack vare att vagnarna kan utrustas med olika bakluckor och förhöjning är deras användningsområde gränslöst. De kan användas inom både lantbruk och entreprenad för transport av jord, gödsel, spannmål m.m. Dumpervagnen kan även utrustas med Palms skogskran för ytterligare arbetsområden och möjligheter.

Fördelarna med Palmse Trailer dumpervagnar är:

  • Kraftig dumperbox med möjlighet till olika stålhårdheter
  • Flera olika rammodeller i kraftig konstruktion
  • En gedigen tillvalslista som gör att du kan bygga en vagn efter dina önskemål och arbetssätt

Hjulaxlar

Hjulaxlarna är tillverkade av ADR som är en av världens största tillverkare av hjulaxlar. Vikten av tåliga och högkvalitativa axlar får inte förbises vid val av vagn.

Palmse Trailer hjulaxel
Palmse Trailer verkstad konstruktion

Konstruktion

Palmse är kända för att inte tulla på en rejäl konstruktion. De lägger alltid stor vikt på hållbarheten vid utvecklingsarbetet och sätter ribban mycket högt. Skarvar och fogar har stresstestats ordentligt så att inget lämnas åt slumpen.

Tillval

För att verkligen kunna utnyttja vagnen till max krävs att den är anpassad efter kundens behov så gott det går. Palmse har ett stort utbud av tillval som gör just detta möjligt. Som exempel går det att välja typ av baklucka, handbroms, arbetsljus m.m.

Palmse Trailer dumpervagnar har många tillval
Palmse Trailer dumpervagn skiss översikt

Balanssystem på bronsbussningar

Särskilt hårt belastade punkter (såsom balanssystemets fästen och leder på den ledade dragstången) är försedda med bronsbussningar som fungerar som reservoarer för smörjmedel. Även om bussningar blir torra och detta leder till nötning behöver man inte byta ut hela enheten, det räcker med att byta ut bussningarna.

Smörjbara enheter

I intensivt använda enheter såsom luckans cylindrar använder vi självriktande, smörjbara glidlager och alla fästen av tippcylindern är smörjbara vilket säkrar lång och problemfri livslängd för enheterna.

Profilerad sida och starkare horisontalbalk

Alla nya modeller har 20% högre tvärbalk som övre reling vilket gör flakets konstruktion 20% styvare jämfört med modeller av föregående generation. I flakets sidokonstruktion har vi ersatt slät väggplåt med falsad väggprofil vilket ger hela konstruktionen nästan 40% större motståndskraft mot belastning i horisontalled.

Cylindrar på glidlager

I hårt belastade enheter såsom luckans cylindrar använder vi självriktande, smörjbara glidlager som säkerställer lång och problemfri livslängd för enheterna.

Hydrauliskt ställbart läge av dragstången

Hydrauliskt ställbart läge av dragstången möjliggör att justera dragstångens vinkel i förhållande till släpet med hjälp av en hydraulcylinder. Detta ger en fördel vid manövrering i trånga och svåra förhållanden tack vare förbättrad styrbarhet. Ställbart läge av dragstången kan kombineras med framåtflyttad axel som minskar belastningen på dragstången så att släpet även kan användas med mindre grävmaskiner där den tillåtna maxbelastningen på dragstången är lägre. Egenskapen/funktionen av hydrauliskt ställbart dragstångsläge erbjuds för alla släp av 600-, 700-, 800-, 1000- och 1300-serien.

Palmse Trailer dumpervagn skiss hydraliskt ställbart läge av dragstången

Stålkvalitet

Som standard i alla våra flak använder vi stål kvalitén 355. Vi har två andra stålkvalitéer som man kan välja till för att anpassa sin vagn just efter sina användningsområden och behov.

Optim/Strenx:

Strenx® 650MC är ett varmvalsat konstruktionsstål för kallformning med en lägsta sträckgräns på 650 MPa för starkare och lättare konstruktioner. Typiska tillämpningar omfattar ett stort urval komponenter och delar, till exempel i krävande lastbärande konstruktioner.

Hardox/Raex:

Hardox/Raex 400 är ett mångsidigt, abrasionståligt stål på 400 HBW som kombinerar hög seghet, god formbarhet och god svetsbarhet. Hardox/Raex 400 är ett allsidigt och slitstarkt stål. Tack vare sin höga seghet, goda bockbarhet och svetsbarhet kan det användas i konstruktioner som utsätts för måttligt slitage.

Ny design på flaken

Den nya designen på våra flak har blivit förbättrade på många punkter. En av dem är de tre bockarna som blivit gjorda. De ger inte bara en snyggare design, utan förstärker även konstruktionen med ca 40% jämfört med en helt slät konstruktion.

Palmse Trailer

10 artiklar

10 artiklar

594370