Bred kreatursvagn

Jyfa kreatursvagn bred modell

Jyfas kreatursvagnar är bland de kraftigast byggda på marknaden. Ingen lägger så mycket kraft på kvalitet och hållbarhet som Jyfa. Självklart är den helgalvaniserad - inget underhåll, ingen rost. Dansk kvalitet!

Vagnen är fullt galvaniserad och monterad med 12 mm formplywood hela vägen runt. Bottnen består av galvaniserad platta, som är halksäker. Den kraftiga konstruktionen i underredet garanterar säkra transporter under många år. Golvplåten är båda limmad med silikon och nitad i underredet, detta göra att golvplåten inte slamrar och väsnas när djuren ska lastas.

Kraftig och solid

Vagnen är fullt galvaniserad och konstruerad av extra kraftiga profilbalkar. Sidorna är klädda med formplywood hela vägen runt. Vagnen är utrustad med en ramp (ej vid hydraulisk hjulaxel) och en dubbeldörr där bak. Golvet består av galvaniserad durkplåt som gör golvet halksäkert.

En säker och bra framtidsinvestering

Kreatursvagnens kraftiga och solida konstruktion resulterar i att den är en av de starkaste på marknaden. En produkt som med korrekt hantering kan hålla i mer än 20 år, med minimala underhållskostnader.

Liten risk att välta

Vid transport i terräng finns alltid risken att köra fast eller i värsta fall välta med en vagn full med djur. Av denna anledning är vagnen försedd med en släde som underrede och gör så att vagnen inte blir hängande på axlarna. Den kan då lätt och snabbt dras upp utan att det skadar varken vagn eller djur.

Jyfa kreatursvagn bred modell - kraftig och solid
Jyfa kreatursvagn bred modell - höj- och sänkbar nödutgång

Hydrauliskt höj- och sänkbar (tillval)

Den hydrauliska höj- och sänkfunktionen har många fördelar i det dagliga arbetet. Under av- eller pålastning sänks vagnen ner och djuren kan gå direkt in eller ut och när det är färdigt hissas vagnen upp igen. Utöver den otroligt stressfria och effektiva hanteringen vid av/på-lastningsmomentet kan vagnen lämnas i sänkt läge med foder i, detta för att djuren och framförallt de mindre kalvarna ska känna sig trygga med och vänja sid vid vagnen innan transporten.

Nödutgång (tillval)

Alla modeller kan utrustas med en extradörr på höger sida, som också kallas nödutgång. Denna finns för att säkerställa att det är lätt att evakuera om det skulle ske något oväntat vid arbetet i vagnen.

Utrusta vagnen utifrån dina behov

Det finns en lång lista på tillval som gör det möjligt att skapa en vagn som utgår från dina behov, utan att ändra på en hantering som fungerar bra i nuläget.

595386