Spannmålsvagnar - Palmse

Palmse Trailer spannmålsvagn PT 190

Palmse spannmålsvagnar är ett bra val för transport av spannmål, raps och ensilage. Palmse kännetecknas av sin stabila och robusta ramkonstruktion. Lämmarna är tillverkade av profilerad plåt för bästa vridstyvhet. De är ytbehandlade genom fosfatering och därefter pulverlackerade för att få en bra och hållbar finish.

Genom att avlägsna lämmarna får man en transportvagn för exempelvis storsäckar, rundbalar, vedpallar med mera. Palmse kan anpassas med bland annat bakre drag inklusive eluttag och hydrauluttag, vevbart stödben, sidoljus med mera.

Skillnad på spannmålsvagn och dumpervagn

Skillnaden mellan en spannmålsvagn och en dumpervagn med samma lastkapacitet ligger i flakets konstruktion. En spannmålsvagn är designad för att användas både som plattform och som flak med två olika vägghöjder. De avtagbara lämmarna är av tunnare plåt för enkelt läm-byte medan lämmarnas profil är designad för tillräcklig styvhet vid transport av bulkmaterial och spannmål. P.g.a lätta, avtagbara lämmar är spannmålsvagnen inte lämplig för transport av stenar eller grus.

Som övriga släp av Palmse Trailer kännetecknas även spannmålsvagnen av en stabil konstruktion med starkt underrede, hög korrosionsbeständighet och högkvalitativ ytbehandling samt en smart design. Alla spannmålsvagnar har en spannmålslucka i standardutrustningen; som tillval erbjuds presenning och ett justerbart stödben. Avtagbara lämmar med olika höjd och tippningsriktning, antingen bakåt eller åt sidan (beroende på modell) ger större användarvänlighet. Dessutom är spannmålsvagnar oftast lättare att manövrera tack vare den lägre tjänstevikten.

594377