EPR-serien

Jeantil EPR fastgödselspridare i arbete

Jeantil EPR är en unik fastgödselspridare för spridning av all typ av fastgödsel, från kompost till djupströbädd. På dessa modeller är det möjligt att demontera spridarsystemet, vilket gör att vagnen går att använda för att t.ex. transportera ensilage eller spannmål.

Spridaren består av en mängd konstruktioner som ger unika funktioner.

  • Bred behållare med dubbel bottenmatta på fyra kedjor som spänns automatiskt
  • Horisontella alternativt vertikala spridarvalsar
  • De horisontella valsarna är kedjedrivna vilket ger en mycket kraftig och driftsäker konstruktion
  • De vertikala valsarna är hela Ø 1000 mm och drivs direkt via vinkelväxlar
  • Hydraulisk fjädring av chassi
  • Proportionell styrning av el-funktioner
  • Justering av spridningen genom en färgdisplay

Hög hastighet vid spridning och transport

Tack vare det separata chassit och de olika hjulupphängningarna (boggie, tandem, tridem och hydraulisk fjädring) blir komforten hög och framförandet av vagnen lätt vid hastigheter på 25-40 km/h.Två spridningssystem EPAN 7 och EPAN 8

EPAN 7

EPR EPAN 7 är en precisionsspridare med en superbred spridning för mycket stora volymer. Tack vare den stora behållaren och spridningsbilden ges en väldigt exakt spridning med en mycket hög arbetsproduktion.

Systemet består av två stycken horisontella valsar med spridarfingrar tillverkade av slitstarkt stål och två stora spridartallrikar på Ø 1000 mm. Detta tillsammans möjliggör en mycket bred spridning även vid små volymer. Drivningen av valsarna sker via kedjor som i sin tur drivs av fyra växellådor på 1000 rpm med automatisk skyddsanordning.

EPAN 8

EPR EPAN 8 är en högeffektiv spridare med ett brett chassi och stora vertikala spridarvalsar som ger mycket hög effektivitet och vid spridning. Vagnen är perfekt för långa transporter då säkerhet och stabilitet är några av de saker som utmärker konstruktionen.

De två vertikala valsarna är dynamiskt balanserade och utrustade med spridarfingrar tillverkade av slitstarkt stål som ger en vid spridning med hög spridningskapacitet. Drivningen sker via växellådor på 1000 rpm med automatisk skyddsanordning och frihjul.

Jeantil EPR fastgödselspridare
Jeantil EPR fastgödselspridare


Total kontroll över spridningen med avancerad teknik

  • BASIC är ett proportionalstyrt kontrollsystem som kan styra upp till tre valda funktioner.
  • ADVANCED är ett proportionalstyrt kontrollsystem som adderar hastighetsreglerad utmatning, dvs att samma mängd gödsel läggs ut per m² oavsett vilken hastighet ekipaget håller, till BASIC-systemet.
  • SMART innebär inte bara möjligheten till hastighetsreglerad utmatning, SMART har även arealmätning, visning av bottenmattans hastighet och avstängning av bottenmattan om kamkopplingen bryts.

Snabb och exakt tömning

En bottenmatta med fyra kedjor och bultade medbringare gör tömningen snabb och exakt.

Stor volym för tunga arbeten

Den stora behållaren är gjord av S355 Hardox-stål vilket är ett mycket slitstarkt och slagtåligt material. De paraboliska sidorna i behållaren gör inte bara tömning och rengöring enkel, det ger även en stark konstruktion utan utrymmeskrävande förstärkningar.

Bevara marken

Med de breda hjulen med lågt ringtryck undviks markpackning.

Det finns inga produkter som överensstämmer med urvalet

594423